11641

החייאה (לפי A-B-C-D)

תהליך ההחייאה הנו מורכב ודורש לימוד ותרגול קפדני. הוא נלמד בהתמחות החייאה ומתן חמצן, בקורס הצלה ומצבי חירום ובהמשך, בקורסי המדריכים של ההתאחדות הישראלית לצלילה.

נושא ההחיאה נלמד בקורס 2 כוכבים ברמה התיאורטית בלבד ובדגש על ההבדל שבין נוהל החייאה רגיל (למשל לאדם שאיבד הכרה במקום העבודה/ברחוב) לנוהל החייאה שמבצעים לצולל חסר הכרה.

באירוע של איבוד הכרה קיים חשש שהנפגע אינו נושם ו/או ליבו אינו מתפקד כנדרש. במצבים כאלה הבעיה הינה אי אספקת חמצן לגוף ובעיקר למוח. גוף האדם מקבל את החמצן הנחוץ לו לקיום חיים בפעולת הנשימה אל הריאות ומהם החמצן מובל אל כל איברי הגוף על ידי מחזור הדם. תפקיד הלב בגוף הינו לשמור על קצב זרימת דם קבוע, וכאשר הלב אינו פועל כסדרו ניתן לדמות את פעולת הלב ע"י ביצוע עיסויי חזה.
כאשר הנפגע אינו נושם, לא יגיע חמצן לדם וניתן לדמות את פעולת הנשימה על ידי ביצוע הנשמה מפה לפה.

במקרה של צולל מחוסר הכרה יש להתייחס אליו כאל נפגע טביעה - כזה שמים חדרו לריאותיו ומפריעים לחמצן שבריאות להגיע אל מחזור הדם ולכן חשוב להנשים את הנפגע. קל לזכור את נוהל ההחייאה ע"י השימוש באותיות :A-B-C-D

קיים הבדל משמעותי בנוהל ההחייאה במקרים של טביעה מול מקרים אחרים של אובדן הכרה. 

כשאדם מאבד הכרה כתוצאה מאירוע לב, אירוע מוחי, חבלת ראש, או כל סיבה אחרת, הדם שלו רווי בחמצן כיוון שנשם באופן סדיר עד לרגע אבדן ההכרה.

במצב זה, הדבר החשוב ביותר הוא להזרים דם לגוף ע"י עיסויי חזה.

בטביעה לעומת זאת, קיים חשש של חדירת נוזלים לריאות. נוזלים אלו מונעים את הגעת החמצן לדם. בנוסף לכך כשמוצאים צולל חסר הכרה, אין לדעת מתי נשם לאחרונה והזמן שחולף עד להוצאתו מהמים גורם לכך שגופו דל בחמצן. בנוסף, לא ניתן לבצע במים עיסויי חזה.

במצב זה, הדבר החשוב ביותר הוא לתת לנפגע הנשמות זהב ולהמשיך בהחייאת לב ריאה - הנשמות ועיסויים.

אנחנו יודעים שהקורס מעולה
אין אפשרות להעתיק אותו
אפשר ורצוי להזמין חברים לקורס

כדי לבצע את הבוחן של פרק זה,
יש לעבור על כל הנושאים של הפרק

כדי לעבור לנושא הבא
עליך להשלים את הבוחן של הפרק הקודם

כדי להתחיל את המבחן המסכם
עליך להשלים את הקורס כולו

כדי לעבור לנושא הבא
עליך להשלים את הבוחן של פרק זה

לבוחן הפרק

ניתן לצפות בתוכן זה
רק ברכישת הקורס המלא

לרכישת הקורס